Kernwoord 'discriminatie'

Sibo Kanobana: ‘Inclusie is iets moeilijk. Je neemt het er niet snel even bij’

Sibo Kanobana (UGent) onderzoekt hoe taal en etniciteit de positie van mensen op de arbeidsmarkt bepalen. Op 15 september nodigen SAM vzw en Sociaal.Net hem uit voor een webinar over witte dominantie in het sociaal werk. “Als je echt aan de blinde vlekken van je organisatie wil werken, moet je moeilijke gesprekken voeren.”

‘Stilte rond praktijktesten op huurmarkt lijkt politieke keuze’

Ook al krijgen verhuurders info over het loon van kandidaat-huurders, toch blijft discriminatie op basis van etnische afkomst bestaan. Dat blijkt uit onderzoek van professoren Samantha Bielen (UHasselt) en Pieter-Paul Verhaeghe (VUB) in de Limburgse mijngemeenten. Ze halen de hypothese onderuit dat verhuurders mensen weigeren omdat ze vrezen dat die de huur niet kunnen betalen.

Rolstoelgebruiker klaagt in open brief de manier aan waarop NMBS hem behandelt: “Ik ben reiziger derde klasse”

Kurt Vanhauwaert zit in een rolstoel en klaagt in een open brief op Facebook de manier aan waarop de NMBS hem behandelt. “Het geeft me het gevoel dat ik reiziger derde klasse ben: iemand die toch tijd genoeg heeft en voor wie het niet uitmaakt of hij te laat of helemaal niet op zijn bestemming geraakt.” Zijn brief wordt druk gedeeld op social media.

Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo