IKEA België opent tweedehandshoekjes

Elke Belgische winkel van IKEA krijgt binnen twee jaar een Circular Hub, een update van de huidige koopjeshoek, waar klanten tweedehandsproducten kunnen binnenbrengen.

In 2014 begon IKEA zijn tweedehandsservice. Daarmee kunnen klanten hun tweedehandse IKEA-meubelen terugbrengen in ruil voor een voucher. Dat kan momenteel alleen in IKEA Bergen, waar de Circular Hub maandag weer werd geopend na een tijdelijke sluiting door de corona-epidemie.

‘Afhankelijk van de staat van het product krijgen klanten een IKEA-voucher voor maximaal de helft van het aankoopbedrag’, zegt Nathalie Van Edom, experte duurzaamheid bij IKEA België.

Duurzaamheidsplan

Voor IKEA maken de Circular Hubs deel uit van een groter duurzaamheidsplan met drie pijlers. Tegen 2030 wil het bedrijf alleen nog werken met hernieuwbare of gerecycleerde materialen.

Ten tweede mikt het bedrijf tegen 2030 op nul afval. ‘Momenteel krijgen al onze werknemers een sorteeropleiding’, legt Van Edom uit. ‘We zamelen liefst twintig fracties in voor ons eigen containerpark. 90,00 % van ons afval wordt gesorteerd.’

De derde pijler moet klanten inspireren duurzamer te zijn. Daarin spelen de tweedehandshoeken een belangrijke rol. Het bedrijf helpt klanten ook nadenken over het hergebruik van IKEA-meubelen.

IKEA is sinds 1984 actief in België en heeft acht vestigingen: Anderlecht, Zaventem, Gent, Wilrijk, Hasselt, Aarlen, Bergen en Hognoul. In ons land heeft het bedrijf meer dan 4.300 medewerkers.

IKEA België opent tweedehandshoekjes. De Tijd, 2 maart 2021, 4.

 

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo