Hoofdkantoor jeansmerk Lee verlaat Antwerpen

Het Amerikaanse kledingbedrijf Kontoor Brands, dat de jeansmerken Lee en Wrangler in portefeuille heeft, gaat volgende zomer zijn Europees hoofdkantoor verhuizen van Antwerpen naar Zwitserland. Die verhuizing, plus de invoering van een nieuw operationeel bedrijfsmodel, kan de job kosten van 113 werknemers bij Kontoor Brands in Antwerpen en in de logistieke vestiging in Sint-Niklaas.

Dat heeft de directie gisteren aangekondigd op de ondernemingsraad. Waar mogelijk, wil Kontoor ‘relocatiemogelijkheden’ aanbieden aan de betrokken werknemers. Het bedrijf belooft ook na de verhuizing van het hoofdkantoor naar Zwitserland ‘trouw te blijven aan zijn Belgische roots en vanuit Antwerpen te blijven opereren met verschillende ondersteunende diensten’.

Kontoor Brands bestaat nog maar sinds 2019, toen het Amerikaanse kledingconcern VF Corporation zijn jeansafdeling – met de merken Lee en Wrangler als uithangbord – verzelfstandigde en een aparte beursnotering gaf. VF is nog altijd het moederbedrijf van het outdoor kledingmerk The North Face.

Lee werd al in 1969 door VF binnengehaald, voor Wrangler was dat pas in 1986. Dat jeansmerk heeft ‘Belgische roots’, want in 1962 opende de toenmalige eigenaar van Wrangler, Blue Bell, een productievestiging in ons land.

Hoofdkantoor jeansmerk Lee verlaat Antwerpen. De Standaard, 26 januari 2022, 19.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo