boek 'Financiële en economische vorming Concreet'

Wereldwijde koffievoorraad onder druk: dreigen we straks zonder koffie te zitten?

De koffievoorraden staan wereldwijd onder druk. In Brazilië, de grootste koffieproducent ter wereld, zijn de voorraden naar een absoluut dieptepunt gezakt. En ook andere grote koffieproducenten kampen met problemen. Dreigen we straks zonder koffie te vallen?

Meest kwetsbare personen hebben het steeds moeilijker om rond te komen

In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen, gestegen van 11,70 % in het derde kwartaal 2021 tot 16,10 % in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Aantal Belgische webwinkels gestegen tot 54.000

Ons land telt nu al meer dan 50.000 webwinkels. Het voorbije jaar kwamen er immers 5.985 nieuwe online verkooppunten bij, wat het totaal nu op 54.101 bracht, blijkt uit een overzicht van de belangenorganisatie BeCommerce.

Houtpellets opnieuw fors duurder geworden: “Verdubbeling sinds januari”

Net als de energieprijzen blijft ook de prijs van houtpellets nog steeds stijgen. “Sinds januari is de prijs van pellets verdubbeld”, zegt Arvesta, een bedrijvengroep die houtpellets aanbiedt in haar talrijke Aveve-winkels. Reden voor de prijsstijging is de oorlog in Oekraïne en de stijgende energieprijzen.

Copyright © 2022 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo