Kernwoord 'oligopolie'

Weer een energieleverancier die er de brui aan geeft

De energieleverancier Antargaz stopt ermee. Hij geeft zijn klanten door aan Octa+. Dat wijst erop dat de liberalisering van de energiemarkt in België niet lukt. De hoogdagen van de energieliberalisering liggen ver achter ons. Al hebben we eigenlijk nooit echt hoogdagen gekend, behalve dan de euforische berichten van regulatoren dat veel gezinnen maandelijks van leverancier veranderen.

Zo pakt u de ‘stiekeme eters’ op uw bankrekening aan

Spotify verhoogt tarieven, net als veel andere streamingdiensten
Het zijn kosten die geruisloos van uw rekening gaan, de abonnementen op streamingdiensten. Nu Spotify de prijzen verhoogt voor audiostreaming, neem je ze beter eens onder de loep. ‘Onderschat de impact van vele kleine bedragen op je budget niet.’

20 jaar liberalisering van energie: geen zichtbaar prijsvoordeel, amper nieuwe formules

Op 1 juli was het exact 20 jaar geleden dat de Vlaamse energiemarkt volledig werd geliberaliseerd. De beloofde lagere prijzen lijken ver weg: vandaag kost elektriciteit drie keer zo veel als voor de vrijmaking, al is dat eerder te wijten aan de energiecrisis, de investeringen voor de energietransitie en de politieke inmenging. Ook op betere en nieuwe dienstverlening is het nog wachten.

Copyright © 2023 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo