Kernwoord 'wisselkoers'

De kwakkelkoers van de eenheidsmunt

Slecht nieuws voor wie deze zomer naar de Verenigde Staten op reis vertrekt. De euro heeft, uitgedrukt in dollar, het laagste peil in 20 jaar bereikt. Wie dinsdag een euro verkocht, ontving daar 1,024 dollar voor, de laagste tegenwaarde sinds 2002. Dit jaar is de koers van de eenheidsmunt systematisch afgekalfd. In ­januari kreeg je nog 1,145 dollar voor een euro. In minder dan een half jaar is er ruim 10 % afgegaan.

Microsoft kreunt onder sterke dollar

Een winstwaarschuwing. Het is iets wat we niet gewoon zijn van Microsoft. Het Amerikaanse software- en dienstenbedrijf van Bill Gates verlaagt de vooruitzichten voor het vierde kwartaal van het lopende boekjaar, zowel qua omzet als qua winst.

Benzineprijzen waren nog nooit zo hoog

Opnieuw zijn de maximumprijzen voor benzine gestegen. Vandaag betaal je voor een liter benzine 95 (E10) maximaal 1,957 euro per liter, 5,4 cent boven het recordniveau. Voor een liter benzine 98 (E5) is de maximumprijs zelfs 2,069 euro per liter, een overschrijding met 5,8 cent. De prijsstijgingen zijn vooral het gevolg van de hogere prijs voor de ruwe olie en van de duurdere dollar.

Copyright © 2022 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo