Mobiel bankieren blijft groeien

Het aantal mensen dat zijn smartphone gebruikt om te bankieren overvleugelt al het aantal gebruikers van het klassieke thuisbankieren via pc. Zowel bij BNP Paribas Fortis, ING, KBC als Belfius zet de trend zich trouwens verder door.

Bij ING steeg het aantal mensen die mobiel bankieren vorig jaar met 20,50 % tot 1.291.000, terwijl het aantal dat achter zijn bureau bankierde maar met 0,74 % aandikte tot 1.003.000.

Het mobiele bankieren zit in alle leeftijdsgroepen in de lift, al is de acceptatie het grootst bij de jongeren. “We zien dat zij nog uitsluitend via de smartphone bankieren. Zij gebruiken het bankieren via pc niet. Ook komen ze weinig naar het kantoor. We hebben onze strategie om volop voorrang te geven aan digitale ontwikkelingen dus net op tijd bijgestuurd”, zegt topman Erik Van Den Eynden van ING België.

Andere banken merken een soortgelijke evolutie. Bij Belfius tellen de apps al meer dan 1.420.000 actieve gebruikers, terwijl het aantal klanten dat opteert voor het internetbankieren van BelfiusNet op 550.000 ligt.

Gebruikers van mobiel bankieren zijn er ook actiever. Het aantal keren per maand dat de klant zich aanmeldt in zijn app steeg in december tot gemiddeld 36,8 keer. In 2015 was dat nog maar 24,3 keer per maand.

Bij KBC telt KBC Touch (voor pc en tablet) zowat 1,35 miljoen abonnees. Voor KBC Mobile ligt dat op 1,1 miljoen. Het aantal actieve gebruikers ligt echter veel hoger bij KBC Mobile (0,9 miljoen) dan bij KBC Touch (0,6 miljoen).

Bij BNP Paribas Fortis gebruiken 2,1 miljoen klanten de digitale kanalen. Sinds januari vorig jaar bankieren meer mensen er via de app dan via de web-applicatie.

Mobiel bankieren blijft groeien. De Morgen, 7 februari 2020, 3.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo