Betalen via je smartphone met nieuwe SEQR-app

smartphone

Amerikanen met een iPhone 6 (Plus) kunnen sinds kort mobiel afrekenen met Apple Pay. De rest van de wereld moet nog even geduld oefenen, maar in België zijn wel al enkele alternatieve oplossingen beschikbaar die bovendien ook op andere toestellen werken. De belangrijkste zijn de Bancontact/Mister Cash-app en, centraal in dit artikel, het systeem van nieuwkomer SEQR.

Met de smartphone-app van SEQR (spreek uit: secure) kan iedereen in België mobiel aankopen betalen, ongeacht bij welke bank je klant bent. Dat gebeurt door met de app aan de kassa een unieke QR-code in te scannen, of door gebruik te maken van NFC-technologie (Near Field Communication) waarbij je de smartphone even tegen een sensor dient te houden. Hierna verschijnen automatisch de betalingsgegevens op je telefoon, waarna je een akkoord geeft via een zelfgekozen pincode. De app houdt netjes een overzicht van je (veilig versleutelde) SEQR-betalingen bij, compleet met alle digitale ontvangstbewijzen.

In België kan je momenteel met SEQR betalen in alle vestigingen van McDonald’s en online bij de Colruyt ColliShop, maar dat is volgens Benelux-directeur Marcel Roelants slechts het begin: “In onze thuismarkt Zweden, een land met minder inwoners dan België, is SEQR met ruim 6.200 aangesloten handelaren en winkelketens al een enorm succes. Gezien de grote interesse van Belgische handelaren verwachten we ook hier snel een flinke uitbreiding van het aantal verkooppunten waar SEQR geaccepteerd wordt”.

app

Na registratie kan je onmiddellijk betalen tot een limiet van € 100. Eenmaal de eerste betaling van je bankrekening is afgeschreven, wordt je limiet verhoogd tot € 250. De SEQR-app is gratis beschikbaar voor iOS en Android; een versie voor Windows Phone volgt binnenkort.

Meer over de app van Bancontact/Mastercard, een andere oplossing om via je smartphone te betalen, lees je in dit artikel.

VAN DER VEN, M. Betalen via je smartphone met nieuwe SEQR-app.  blog.tijd.be, 2014-11-03. Geraadpleegd op 2014-11-07 via blog.tijd.be
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo