30 procent wisselt van gsm-operator

In de eerste helft van dit jaar stapte 31 procent van de gsm-gebruikers over naar een andere provider. In heel 2013 lag het percentage op 30,00 % en in 2012 op 27,00 %. De percentages verrassen het BIPT niet. ‘Maar het kan altijd beter’, zegt woordvoerder Dirk Appelmans.

Het kabinet van minister federaal van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a) reageert verheugd. ‘Het cijfer is hoog’, zegt woordvoerder Els Bruggeman. ‘Bovendien zijn mensen die een goedkoper tarief nemen zonder van operator te wisselen, niet opgenomen in het cijfer.’

Uit het BIPT-onderzoek blijkt dat de helft van de mensen die niet overstapt dat doet omdat ze tevreden zijn met hun huidige operator. 29,00 % geeft aan gewoon geen zin te hebben om over te stappen.

Van wie wel overstapt, doet een kwart dat wegens problemen met zijn vorige operator. Voor 67,00 % is de reden een goedkoper aanbod bij een andere operator.

Gsm-gebruikers stappen sinds 2012 vaker over naar een andere provider . ‘Eind 2012 werd de telecomwet aangepast. Sindsdien kunnen gsm-gebruikers na zes maanden kosteloos veranderen van operator.’

CARDINAELS, J. 30 procent wisselt van gsm-operator. De Tijd, 2014-10-01, 16
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo