Aion laat meer klanten proeven van stuntrente

De mobiele bank Aion, die vorig jaar op de Belgische markt kwam met een abonnementsformule à la Netflix, verhoogt nu ook de spaarrente voor klanten die minder per maand betalen.

Met een beetje goede wil kan je Aion omschrijven als de oudste digitale nieuwkomer op de Belgische bankenmarkt. De neobank ging officieel maar een jaar geleden van start, maar ging voordien door het leven als de Belgische poot van het Italiaanse Banca Monte dei Paschi, ’s werelds oudste bank.

Nadat het Amerikaanse investeringsfonds Warburg Pincus de Belgische activiteiten van Banca Monte dei Paschi had overgenomen, werd de groep herdoopt tot Aion en pakte de bank uit met een compleet ander concept. Net als de Amerikaanse streaminggigant Netflix biedt Aion bankdiensten aan met een abonnementsformule, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Aion heeft twee pakketten in de aanbieding: een Light-abonnement voor 3,90 euro per maand en een Premium-formule voor 19 euro per maand, waarmee klanten ook in ETF’s kunnen beleggen en die tools aanbieden om te besparen op je dagelijkse uitgaven.

Britse overname

Sinds de start kon Aion al iets meer dan 31.000 klanten aan zich binden. Om nog meer marktaandeel te winnen pakt de bank uit met een stuntrente voor wie over een goedkopere Light-account beschikt. Die klanten verdienen voortaan een getrouwheidspremie van 0,90 % en een basisrente van 0,10 % op hun gereglementeerde spaarrekening. Tot voor kort hadden alleen de klanten met een Premium-account recht op dat tarief, het hoogste in België.

Tegelijk ging Aion op overnamepad. De bank koopt ETFMatic, de Britse leverancier van trackers waarmee Aion al samenwerkte. Dankzij de samenwerking kan Aion op vrij korte termijn zijn klanten extra beleggingsdiensten aanbieden, zegt topvrouw Kim Van Esbroeck. Maar ETFMatic biedt achter de schermen zijn diensten ook aan andere financiële spelers aan. ‘Ook daar willen we verder op inzetten. Er zijn al gesprekken aan de gang met een aantal geïnteresseerde partijen in ons land.’

SUY, P. Aion laat meer klanten proeven van stuntrente. De Tijd, 12 maart 2021,3.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo