Parking betalen kan voortaan met cryptomunten

Met de mobiele app van het Brusselse bedrijfje Seety kunt u voortaan een parkeerplaats in Brussel en Antwerpen met cryptomunten betalen.

SeetySeety, het vroegere cPark, pakt de primeur van het ‘cryptoparkeren’ in België. De app, die in 2018 gelanceerd werd, helpt gebruikers de goedkoopste parkeerzones te vinden. Die gebruikers kunnen hun plaatsje nu ook betalen met zeven digitale munten: bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin, dai, dogecoin of USD coin.

‘Ook al zijn ze nog geen alledaagse betaalmiddelen, toch denken we dat het gebruik van cryptomunten zal toenemen’, zegt oprichter Hadrien Crespin. De transactiekosten zijn identiek aan die voor een betaling met krediet- of debetkaart.

Gebruikersaantal

De Brusselse start-up ziet de parkeeractiviteit weer toenemen na een moeilijke periode door de coronapandemie. ‘Sinds januari zitten onze omzet en gebruikersaantal weer stevig in de lift. We verwachten voor 2021 een omzet van 400.000 euro en willen volgend jaar 2 miljoen euro halen.’

Seety is ook actief in Frankrijk en voegde onlangs informatie toe van meer dan 100 Nederlandse steden. De app telt 355.000 actieve gebruikers.

RENSON, L. Parking betalen kan voortaan met cryptomunten. De Tijd, 3 september 2021, 15.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo