Beursgang Biotalys kan tot 71 miljoen euro opbrengen

Het Gentse Biotalys heeft zijn plannen voor de beursgang, op 2 juli, gepubliceerd.

Het Gentse biotechnologie­bedrijf Biotalys wil met de geplande beursgang in Brussel tot 71 miljoen euro ophalen. De beursgang is gepland op 2 juli, heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Biotalys zal tot 6,33 miljoen aandelen aanbieden, waarvan de prijs zal liggen tussen 7,50 en 8,50 euro per stuk. In het midden van de prijsvork zou de omvang van de beursgang liggen tussen 50,67 miljoen euro en 67,01 miljoen euro, zegt het bedrijf. Bij de hoogste prijs loopt dat bedrag op tot iets meer dan 71 miljoen euro.

Het grootste deel van de opbrengst wordt gebruikt om de ontwikkeling van de bestaande pijplijn te financieren, met inbegrip van onderzoek, ontwikkeling, veldproeven, opschalen van de productie en reglementaire kosten.

Biotalys, dat in 2013 werd opgericht, ontwikkelt bio­logische gewasbeschermings­middelen om onder meer aardbeien, druiven, aubergines, aardappelen en kolen te beschermen tegen insecten, schimmels en bacteriën.

De beursplannen waarschuwen potentiële investeerders ook voor risico’s. Zo werd nog geen enkel product op de markt gebracht. Biotalys maakt zich wel op om volgend jaar een eerste product (Evoca) in de VS te lanceren. Maar ‘alleen na markttesten’ en het ‘zal naar verwachting geen winstgevend product worden’, klinkt het. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting een geaccumuleerd verlies geleden en ‘is wellicht niet in staat om winstgevendheid te bereiken of die eventueel te handhaven’, klinkt het.

Beursgang Biotalys kan tot 71 miljoen euro opbrengen. De Standaard, 24 juni 2021, 25.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo