Colruyt neemt rusthuiscateraar over

De warenhuisketen Colruyt neemt Culinoa over, een Belgische cateraar actief in de zorgsector. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Culinoa is gespecialiseerd in catering voor woon-zorgcentra en andere opvangcentra en levert aan meer dan 100 Belgische rusthuizen en zorginstellingen. Het bedrijf is gevestigd in Gembloux, bij Namen, en werd twintig jaar geleden opgericht door een traiteur.

‘Naast kwalitatieve producten tegen scherpe prijzen biedt Culinoa ook een ruim dienstenpakket aan’, zegt Colruyt in een persbericht. ‘Het ondersteunt zorginstellingen bij de opmaak van evenwichtige voedingsplannen, receptkaarten en menu’s, bij het opzetten van een efficiënt organisatiemodel en bij de opleiding van het keukenpersoneel.’

Solucious

Colruyt noemt de dienstverlening van Culinoa complementair aan de activiteiten van zijn voedingsgroothandel Solucious. Die levert foodservice- en retailproducten aan professionele klanten, zoals ziekenhuizen, kmo’s en horeca. Solucious en Culinoa werkten al geruime tijd samen.

Colruyt Group krijgt 100,00 % van de aandelen van Culinoa in handen, maar het management blijft aan boord. Volgens Colruyt zal de overname geen invloed hebben op het nettoresultaat van de groep in het komende boekjaar. Culinoa geeft geen aparte omzetcijfers prijs. De brutomarge bedroeg volgens de laatste jaarrekening (afgesloten in juni 2020) 1,45 miljoen euro. Het bedrijf boekte een half miljoen euro winst.

VAN OOST, M. Colruyt neemt rusthuiscateraar over. De Tijd, 28 april 2021, 16.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo