mens en samenleving logo

Eén jobstudent op zeven verliest kinderbijslag

14,00 % van de jobstudenten die geregistreerd zijn bij het kinderbijslagfonds MyFamily moest vorig jaar kinderbijslag teruggeven omdat ze meer gewerkt of verdiend hadden dan wettelijk mocht. Om zo’n scenario te vermijden ontwikkelde MyFamily een gratis online tool die bijhoudt hoeveel uren een student per kwartaal mag werken.

Berekenen hoeveel je als student mag verdienen, is niet zo eenvoudig, precies omdat het afhangt van een groot aantal factoren. In principe mag je als jobstudent maximaal 240 uur per kwartaal werken, dus per drie maanden. Die beperking geldt niet tijdens de zomermaanden, tussen twee studiejaren door: dan mag je een onbeperkt aantal uren werken. “Dat onbeperkt aantal uren is enkel van belang voor de kinderbijslag”, verduidelijkt Céline Englebert van MyFamily, de nieuwe naam van Xerius Kinderbijslagfonds. “Voor belastingen en RSZ gelden er andere regels..”

MyFamily moest vorig jaar bij 14,00 % of 4 438 jobstudenten de kinderbijslag terugvorderen. Van alle gezinnen die recht hebben op kinderbijslag in Vlaanderen is 17,00 % aangesloten bij MyFamily.

jobteller.myfamily.be

Eén jobstudent op zeven verliest kinderbijslag. De Morgen, 2018-06-13, 13.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers