Zo ziet het nieuwe biljet van 10 euro eruit

biljet_10EUR

Na het biljet van 5 euro wordt nu ook dat van 10 euro vervangen. Op 23 september zullen de nieuwe biljetten in omloop worden gebracht, zo maakte de Nationale Bank bekend.

Het biljet werd in januari al onthuld door de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. Het nieuwe biljet lijkt erg op het oude, maar er zijn nieuwe en verbeterde echtheidskenmerken in aangebracht om vervalsingen te bemoeilijken.

Zo is er een portret van de mythologische figuur Europa verwerkt in het hologram en in het watermerk. Dat is ook bij het nieuwe 5 euro-biljet het geval.

Ter voorbereiding op het nieuwe biljet hebben zomaar even drie miljoen winkels en kmo’s in de eurozone een brochure ontvangen over de kenmerken ervan. De sorteer- en detectie-apparatuur moest immers aangepast worden, evenals de automaten die biljetten van 10 euro kunnen verwerken.

De introductie van het nieuwe biljet betekent niet dat de oude biljetten waardeloos worden. Ze blijven gewoon in omloop en zullen geleidelijk aan worden ingehouden door de banken.

Zo ziet het nieuwe biljet van 10 euro eruit. www.standaard.be, 2014-09-03. Geraadpleegd op 2014-09-03 via www.standaard.be

Op de website van de ECB vind je meer informatie over de introductie van de nieuwe biljetten.

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo