mens en samenleving logo

Deze man laat u 1.000 euro besparen

Vraagt zich ook af waar al uw geld naartoe gaat? Vincent Goddeeris (44) uit Brugge vertelt het u. Sterker nog: met zijn bedrijf helpt hij gezinnen om 1.000 euro per jaar te besparen. Gratis bovendien.

We betalen met z’n allen een pak rekeningen: energie, voeding, communicatie, verzekeringen… Maar doen we onze inkopen wel bij de juiste winkels? Hebben we het juiste energiecontract? Goddeeris komt met zijn bedrijfje Thuisbesparen.be daarvoor uw gezinsfinanciën doorlichten.

“Zelf liet ik twee jaar geleden mijn lening bij bank A herzien. Stralend stapte ik bank B buiten. Tot iemand me zei zeker ook eens bij C langs te gaan… En zo is het met bijna alles. We weten allemaal dat we te veel betalen, maar zeker tweeverdieners hebben niet de tijd en zin om alles uit te spitten. Wij doen dat nu voor u.”

Gewoontes veranderen

Klanten krijgen een consulent van Thuisbesparen.be over de vloer. “Aan de hand van een vragenlijst brengen we alle uitgaven in kaart”, legt Goddeeris uit. “Hoe meer info de klant ons bezorgt – in vertrouwen uiteraard -, hoe beter wij hem kunnen adviseren. Op basis van al deze gegevens stellen we een ‘verbeterplan’ op, met interessantere leveranciers. Absolute voorwaarde is wel dat de klant nooit op comfort inboet.”

Op die manier garandeert Goddeeris een modaal gezin met twee kinderen een jaarlijkse minimale besparing van 1.000 tot 1.200 euro. “Als het gaat over telecom-, energie- en verzekeringskeuzes kunnen we tot op de cent berekenen wat de klant zal besparen. Andere aanbevelingen vragen dan weer een gewoonte-aanpassing. Zo berekenden we onlangs dat een Kortrijks gezin dat dagelijks twee flessen Vittel drinkt jaarlijks makkelijk 300 euro per jaar bespaart door die in Frankrijk in te kopen. Ook hun melk en kaas zijn daar trouwens goedkoper. Het voordeel kan dus nog oplopen. Maar het is niet altijd makkelijk om iemand die bijvoorbeeld al jaren bij een Total in de buurt tankt daarvan af te brengen.”

Luiers

Thuisbesparen.be meent met haar unieke service altijd interessant te zijn. “Ook groepsaankopen – meestal tijdelijke aanbiedingen – kunnen veelal nog goedkoper. Wij gaan ook een stap verder dan de zogenaamde ‘budgetbeheerder’. Zo zorgen we ook voor de eventuele overstap naar de goedkopere leveranciers. De klant hoeft zich zelf niet over het papierwerk te bekommeren. En er is sowieso een opvolging: na een jaar bekijken we bijvoorbeeld of uw energie- en telecomleveranciers nog steeds de goedkoopste zijn. En staan de luiers die een jong gezin gebruikt plots in promotie, dan vertrekt er een mailtje met het advies een voorraadje in te slaan. Desgewenst geven we ook investeringstips.”

Geen addertje

En het strafste van al: voor haar gebruikers is de dienst helemaal gratis. “Er zit geen addertje onder het gras. Onze inkomsten komen van de leveranciers die we aanbrengen, en van wie we kunnen garanderen dat ze werkelijk de goedkoopste zijn. Onze objectiviteit is gegarandeerd – dat is ook nodig, anders zou ons verhaal niet overeind blijven.”

Sinds november heeft het bedrijfje al een 120-tal gezinnen doorgelicht. “Klanten komen werkelijk vanzelf. We bieden hen dan ook een ‘cadeau’, dat hen enkel iets kan opleveren. Ons advies is niet alleen gratis, het verplicht ook tot niets.” Momenteel werkt Goddeeris nog met twee medewerkers, maar op korte termijn komen er 15 consulenten bij. “Dan breiden we onze activiteiten uit ook van West-Vlaanderen naar heel Vlaanderen.”

Wie zelf een audit wil laten uitvoeren, kan terecht op Thuisbesparen.be.

  • Bij welkebank heb je een zichtrekening?
  • Heb je het meest geschikte abonnement voor je kijk-, surf- en belgedrag?
  • Maakt je gezin de juiste energiekeuze(s), en heb je daarvoor de goedkoopste leverancier(s)?
  • Kan je je spaarpotje beter beleggen?
  • Kom je in aanmerking voor subsidies?
  • Koop je de spullen die jij nodig hebt bij de juiste winkels?
  • Ben je aangesloten bij het meest interessante ziekenfonds?
  • Ben je tegen het laagste tarief verzekerd?
  • Welke uitgaven worden zoal geanalyseerd?
  • Tank je bij het voordeligste station?
  • Heb je de goedkoopste lening(en)?
Deze man laat u 1.000 euro besparen. Het Laatste Nieuws, 2017-08-18, 7.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers