Brussels Airlines mag vliegtuigen en piloten Thomas Cook overnemen

Brussels Airlines mag een reeks activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium overnemen, zo beslist de Belgische Mededingingsautoriteit.

 Brussels Airlines maakte eind maart bekend dat het een reeks activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) wilde overnemen. Brussels Airlines aasde onder meer op 160 piloten en cabinemedewerkers, net als alle slots en twee Airbus A320-vliegtuigen. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft nu haar toestemming gegeven voor de overname.

De deal leidt niet tot een significante beperking van de mededinging op de markt voor passagiersvervoer met lijnvluchten volgens vaste dienstregeling en de markt voor groothandelsverkoop van vliegtuigstoelen aan touroperatoren, luidt het in een persbericht.

Het grondpersoneel van TCAB maakt geen onderdeel uit van de transactie. Er stonden 40 banen op de tocht, maar voor die mensen werd een oplossing gevonden: zij gaan over naar SHS Aviation, de Nederlandse holding die het failliete VLM Airlines overnam.

Brussels Airlines mag vliegtuigen en piloten Thomas Cook overnemen. www.standaard.be, 2017-09-12. Geraadpleegd op 2017-09-12 via www.standaard.be
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo