Joepie krijgt laatste kans als maandblad

Het tie­ner­week­blad Joe­pie, dat wordt uit­ge­ge­ven door De Pers­groep, wordt vanaf mei een maand­blad. Het blad krijgt nog tot het einde van het jaar om te be­wij­zen dat het in die vorm ren­da­bel kan zijn. Dat werd ver­no­men in per­so­neels­krin­gen. Op de site van Joe­pie was het gis­te­ren al niet meer mo­ge­lijk om een abon­ne­ment te nemen.

De voor­bije dagen cir­cu­leer­den ge­ruch­ten over een stop­zet­ting van het tie­ner­blad, dat zijn op­la­ge in vijf jaar tijd bijna zag hal­ve­ren. Koen Ver­wee, top­man van De Pers­groep Pu­blis­hing, zei vo­ri­ge week nog aan De Tijd dat daar­over niks be­slist was, maar dat er over de toe­komst van het blad moest wor­den na­ge­dacht. Ver­wee was gis­te­ren niet be­reik­baar voor meer toe­lich­ting.

De om­vor­ming van Joe­pie tot maand­blad valt samen met de ge­plan­de ver­huis van de ma­ga­zi­nes van De Pers­groep van Schel­le naar Kob­be­gem, waar ook al re­dac­ties van de kran­ten Het Laat­ste Nieuws en De Mor­gen ge­ves­tigd zijn. Van Joe­pie wer­den vorig jaar ge­mid­deld nog een klei­ne 31.000 pa­pie­ren exem­pla­ren per week ver­kocht, bijna 12.600 of 29,00 % min­der dan in 2013.

Joepie krijgt laatste kans als maandblad. De Tijd, 2015-04-01, 16.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo