mens en samenleving logo

EU voert an­ti­dum­ping­ta­rie­ven in tegen Chi­nees staal

De Eu­ro­pe­se Unie gaat de­fi­ni­tie­ve an­ti­dum­ping­ta­rie­ven in­voe­ren voor een aan­tal staal­pro­duc­ten uit China en Tai­wan.

Vol­gens de EU-Com­mis­sie wor­den be­paal­de roest­vrije sta­len bui­zen en ge­las­te fit­tin­gen uit China en Tai­wan tegen dum­ping­prij­zen ver­kocht in Eu­ro­pa. Het gaat om pro­duc­ten die ge­bruikt wor­den in sec­to­ren als de bouw, de pe­tro­che­mi­sche in­du­strie, de ener­gie­sec­tor en de voed­sel­ver­wer­kings­in­du­strie. De im­port uit China zal voort­aan on­der­he­vig zijn aan een an­ti­dum­ping­ta­rief van 30,70 tot 64,90 %, die uit Tai­wan aan een hef­fing van 5,10 tot 12,10 %.

De Com­mis­sie heeft haar hele ar­se­naal aan han­dels­ver­de­di­gings­in­stru­men­ten in­ge­zet om on­eer­lij­ke im­port van staal­pro­duc­ten te be­strij­den. Er zijn mo­men­teel 39 an­ti­dum­ping- en an­ti­sub­si­die­maat­re­ge­len in voege. Ze­ven­tien ervan vi­se­ren China.

Te­ge­lij­ker­tijd ij­vert Eu­ro­pa op in­ter­na­ti­o­naal vlak voor op­los­sin­gen voor de over­ca­pa­ci­teit in de staal­sec­tor, aldus de Com­mis­sie.

EU voert an­ti­dum­ping­ta­rie­ven in tegen Chi­nees staal. De Tijd, 2017-01-28, 19.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers