Welke bedrijven uit uw buurt gingen bankroet?

bankroet1

In maart hebben 1 174 Belgische bedrijven de boeken moeten neerleggen. Dat zijn er 6,6 procent meer dan een jaar eerder. Het gaat om het hoogste aantal faillissementen ooit in de maand maart.

Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon donderdag in de maandelijkse barometer. Vooral in de arrondissementen Brussel, Antwerpen en Turnhout lag het aantal failliete ondernemingen vorige maand hoger dan andere jaren. Het gaat vooral om kleine en gevestigde bedrijven. Toch gingen ook 3 bedrijven met meer dan 100 werknemers over de kop.

WCO

Volgens Eric Van den Broele, senior manager Research and Development bij Graydon, ligt de verklaring in de strengere voorwaarden voor het verkrijgen van bescherming tegen schuldeisers. De effecten van de aanpassing van die zogenaamde WCO-procedure worden nu duideijk. ‘Dit heeft, veel meer dan de conjuncturele evolutie, een sterke invloed heeft op de faillissementsevolutie.’

Kwartaal

Indien naar het volledige eerste kwartaal gekeken wordt, is de evolutie omgekeerd. In de periode januari-maart gingen 3 007 bedrijven over de kop in België, of 4,33 procent minder dan de 3 143 bedrijven in het eerste kwartaal van 2014. De daling is het sterkst in Wallonië. In Brussel is er wel sprake van een stijging.

bankroet2

Bron: De Standaard – 2 april 2015

 

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo