Recticel biedt forse korting bij kapitaalronde

De iso­la­tie­spe­ci­a­list Rec­ti­cel heeft gis­te­ren zijn ka­pi­taal­ver­ho­ging met voor­keur­recht voor be­staan­de aan­deel­hou­ders ge­lan­ceerd. Het geeft de nieu­we aan­de­len uit tegen € 3,20 per stuk.

Met de trans­ac­tie wil Rec­ti­cel maxi­maal 76 mil­joen euro op­ha­len om zijn ba­lans op te kui­sen. ‘De schul­den lig­gen te hoog in ver­hou­ding tot het eigen ver­mo­gen. Dat is geen ge­zon­de si­tu­a­tie’, er­ken­de CEO Oli­vier Cha­pel­le on­langs in een in­ter­view. ‘We kun­nen groei­en met wat we heb­ben. Maar voor grote ex­pan­sie­pro­jec­ten zijn mid­de­len nodig. Die zijn er niet.’ Door de verse mil­joe­nen krijgt het be­drijf op­nieuw ruim­te om te in­ves­te­ren.

Be­staan­de aan­deel­hou­ders heb­ben een voor­keur­recht. Voor vijf be­staan­de aan­de­len kun­nen ze vier nieu­we kopen tegen € 3,20 per stuk. Dat is een aan­zien­lij­ke kor­ting van 25,00 % ten op­zich­te van de hui­di­ge aan­de­len­koers.

Hoofd­aan­deel­hou­der Bois Sau­va­ge heeft al aan­ge­ge­ven al zijn voor­keur­rech­ten uit te oe­fe­nen. De hol­ding heeft een be­lang van 28,70 %, waar­door die een klei­ne 22 mil­joen euro extra in Rec­ti­cel pompt. Veel keuze heeft de hol­ding ook niet. Het is ofwel geld bij­ste­ken, ofwel haar be­lang voor bijna de helft laten ver­wa­te­ren. Aan­deel­hou­ders kun­nen in­schrij­ven van 23 april tot 7 mei. In die pe­ri­o­de zijn ook de voor­keur­rech­ten apart ver­han­del­baar op de Brus­sel­se beurs.

Rec­ti­cel liet gis­te­ren trou­wens weten dat het ma­na­ge­ment dit jaar be­ter­schap ver­wacht. Het mikt op een groei van de re­cur­ren­te be­drijfs­kas­stroom met 10,00 %.

De omzet steeg in het eer­ste kwar­taal met 4,20 % naar 343,4 mil­joen euro, onder an­de­re dank­zij po­si­tie­ve wis­sel­koer­s­ef­fec­ten. Alle di­vi­sies te­ken­den groei op. Maar nog be­lang­rij­ker is dat ook de ‘winst­ge­vend­heid po­si­tief evo­lu­eert’.

DE SCHAMPHELAERE, J. Recticel biedt forse korting bij kapitaalronde. De Tijd, 2015-04-23, 31.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo