Draghi: ‘ECB waakzaam voor lage inflatie’

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) blijft waakzaam voor de lage inflatie in het eurogebied. Dat zei hij maandag op een ECB-forum in Portugal.

Draghi herhaalde dat de ECB bereid is komende maand actie te ondernemen om de lage inflatie tegen te gaan. ‘We zullen niet toestaan dat de inflatie voor een te lange periode te laag blijft.’ Bij het rentebesluit van de ECB op 8 mei liet Draghi ook al doorschemeren dat de centrale bank mogelijk in juni in actie komt.

De Europese centrale bank wil wel eerst wachten op de prognoses voor de economische groei en inflatie die begin juni verschijnen. Welke maatregelen de ECB zou willen nemen om de lage inflatie te bestrijden, is niet duidelijk. Draghi heeft wel aangekondigd bereid te zijn tot onconventionele maatregelen.

De ECB verwacht dat de lage inflatie nog zal aanhouden, maar geleidelijk zal stijgen tot een niveau dicht bij 2 procent, wat de ECB-doelstelling is voor de inflatie op middellange termijn.

Draghi: ‘ECB waakzaam voor lage inflatie’.  www.standaard.be, 2014-05-26. Geraadpleegd op 2014-04-26 via www.standaard.be
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo