mens en samenleving logo

Umicore steekt 100 miljoen euro in Hoboken

Umicore gaat 100 miljoen euro investeren in haar site in Hoboken. De materiaaltechnologiegroep wil de capaciteit voor de recyclage van edele metalen zo met 40 procent uitbreiden. Mogelijk komt er nog een verdere uitbreiding na 2015.

Na de investeringen in de ‘Precious Metals Refining’ moet de site in Hoboken een capaciteit van ongeveer 500.000 ton per jaar halen. ‘Het plan houdt investeringen in van ongeveer 100 miljoen euro over een periode van twee jaar. De investeringen zouden voornamelijk de capaciteit van de smelter en de hoogoven verbeteren en technische verbeteringen omvatten’, legt Umicore uit.

Ze zouden Umicore Precious Metal Refining ‘de mogelijkheid geven om verder te bouwen op haar vermogen om de breedste waaier aan complexe materialen, afkomstig uit de hele wereld, te behandelen’.

Het bedrijf heeft ondertussen al de benodigde vergunningen aangevraagd. De uitbreiding zou een feit moeten zijn tegen 2016. Umicore stelt in Hoboken vandaag 1 650 mensen tewerk. Hoeveel jobs daar door de uitbreiding zullen bijkomen, wilt het bedrijf nog niet gezegd hebben.

Mogelijk verdere uitbreiding

Het bedrijf voegt nog toe dat het andere wegen voor langetermijngroei voor de recyclageactiviteiten blijft onderzoeken. ‘Het gaat hierbij om mogelijke verdere capaciteitsverbeteringen van de Hoboken-site na 2015, het nastreven van opportuniteiten in nieuwe markten en de verdere ontwikkeling van de batterijrecyclageactiviteiten’, klinkt het.

Peeters verheugd

Vlaams minister-president Kris Peeters reageerde donderdag verheugd op de aangekondigde investering in de recyclage van edelmetalen in Hoboken. ‘Met zijn aankondiging toont Umicore aan dat het Nieuw Industrieel Ondernemen in Vlaanderen zijn plaats heeft’ , aldus Peeters.

Inkomsten stabiel

De inkomsten van Umicore bleven tijdens het derde kwartaal van dit jaar stabiel. Een toename aan inkomsten in Catalysis, Energy Materials en Performance Materials werd uitgevlakt door lagere inkomsten in Recycling. Dat komt door de lagere metaalprijzen. Het bedrijf verwacht dit jaar een netto bedrijfswinst van tussen de 300 miljoen tot 330 miljoen euro.

Umicore steekt 100 miljoen euro in Hoboken. De Standaard, 2013-10-24. Geraadpleegd op 2013-10-24 via www.standaard.be
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers