mens en samenleving logo

Sportpaleis gaat Vorst Nationaal uitbaten

Het Antwerp­se Sportpa­leis en Music Hall slaan de handen in elkaar voor de ex­ploi­ta­tie van Vorst Na­ti­o­naal. Sport­pa­leis Groep neemt vanaf 1 ok­to­ber de uit­ba­ting van de ‘le­gen­da­ri­sche rock­tem­pel’ op zich.

Music Hall blijft ei­ge­naar van de zaal, maar zal de da­ge­lijk­se lei­ding over­la­ten aan de Sport­pa­leis Groep. Beide par­tij­en on­der­te­ken­den daar­voor een ka­der­over­een­komst.

Sport­pa­leis Groep en Music Hall be­na­druk­ken dat ze een ‘bij­zon­der be­lang­rijk stra­te­gisch sa­men­wer­kings­ak­koord’ heb­ben ge­slo­ten. ‘Deze sa­men­wer­king ver­sterkt beide or­ga­ni­sa­ties in hun co­re­bu­si­ness en laat hen toe om die ver­der en met nog meer suc­ces te ont­wik­ke­len. Met het Ant­werps Sport­pa­leis, de Lotto Arena, de Ethi­as Arena en Vorst Na­ti­o­naal is er voor elke ar­tiest en voor­stel­ling, zowel wat lig­ging als wat ca­pa­ci­teit be­treft, een mooi en uniek aan­bod.’

Ge­de­le­geerd be­stuur­der Geert Al­laert van Music Hall zegt dat zijn be­drijf zich nu meer zal kun­nen fo­cus­sen op pro­mo­tie en pro­duc­tie. ‘Onze in­ter­na­ti­o­na­le am­bi­ties wor­den steeds con­cre­ter, maar we zul­len ook heel ac­tief blij­ven in België.’ Samen met de ge­meen­te Vorst en het Brus­sels Ge­west zal de Sport­pa­leis Groep er­voor zor­gen dat Vorst Na­ti­o­naal ‘dé con­cert­zaal bij uit­stek Brus­sel’ blijft, meent Al­laert.

Bij het Sport­pa­leis zegt be­stuur­der Jan Van Es­broeck dat de groep ‘ver­heugd is haar ex­per­ti­se in zaal­uit­ba­ting nu ook te mogen aan­wen­den voor wat de moe­der aller con­cert­za­len in België is’. Hij noemt de Brus­sel­se zaal zelfs ‘een van de ge­zel­lig­ste con­cert­za­len in Eu­ro­pa’.

Music Hall en het Ant­werps Sport­pa­leis on­der­han­de­len op dit mo­ment ook ‘op het vlak van the­a­ters’, laten ze nog weten. Ze gaan op zoek naar struc­tu­re­le sa­men­wer­king. ‘Wel­dra opent de Sport­pa­leis Groep het ver­nieuw­de Con­gres­the­a­ter in Has­selt. Een sa­men­wer­king met de the­a­ters van Music Hall in Gent (Ca­pi­to­le) en Ant­wer­pen (Stads­schouw­burg) lijkt dan ook een op­por­tu­ni­teit.’

De krach­ten­bun­de­ling komt er op het mo­ment dat een nieu­we con­cert­zaal haar deu­ren opent: Pa­leis 12 op de Hei­zel. Maxi­ma­le ca­pa­ci­teit: 15.000 zit­plaat­sen. Het Sport­pa­leis vindt de komst van de nieu­we con­cur­rent, die wordt uit­ge­baat met over­heids­geld, ‘ver­ont­rustend’.

Sportpaleis gaat Vorst Nationaal uitbaten. De Tijd, 12-09-2013, geraadpleegd op 14-09-2013 via www.tijd.be
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers