Eismann neemt 25 IJsboerkes over

Eismann, dat diepvriesproducten aan huis verkoopt, neemt 25 huis- aan-huisverkopers van IJsboerke in dienst. Ook het klantenbestand komt in handen van het Duitse bedrijf. In ruil heeft Eismann ermee ingestemd om drie jaar lang producten van Glacio, de overnemer van IJsboerke, af te nemen.

Bij de overname van IJsboerke had Glacio onmiddellijk laten verstaan dat huis-aan-huisverkoop niet tot de kernactiviteiten behoorde. Alle huis-aan-huis-verkopers stapten op. Meer dan de helft heeft intussen een andere job. Glacio nam zelf ook 20 à 25 verkopers in dienst. “Zij staan in voor de belevering van de horeca en de retail”, zegt Glacio-CEO Peter Janssen.

Zakenblad ‘Trends’ meldde gisteren dat Glacio een akkoord had afgesloten met Eismann, dat in Geel gevestigd is. “Concreet nemen we een 50.000-tal adressen uit het klantenbestand van IJsboerke over”, zegt financieel directeur Raf Vanswevelt. “In ruil gaan we voor drie jaar een engagement aan met Glacio om producten van hen aan te kopen.” Eismann verdeelt al langer producten van Glacio, maar dat zal nu nog toenemen. Het Geelse bedrijf wil ook tot 25 gewezen IJsboerke-verkopers aanwerven. “We voeren sinds enkele weken gesprekken met een 35-tal personen die in een VDAB- tewerkstellingscel zitten. Een aantal van hen willen we tegen augustus in dienst nemen.” Eismann zal afhankelijk van het aantal aangeworven medewerkers ook een aantal IJsboerke-wagens overnemen. Het Duitse Eismann is actief in tien Europese landen en telt meer dan 220 vestigingen. In België, waar het bedrijf een 150 mensen tewerkstelt, biedt Eismann 300 diepvriesproducten aan.

Bron: Eismann neemt 25 Ijsboerkes over. Het Laatste Nieuws, 2013-07-03, 23.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo