mens en samenleving logo

Apple staat voor grootste obligatie-uitgifte ooit

Technologiegigant Apple zou voor 17 miljard dollar schuldpapier uitgeven, de grootste operatie ooit. Dat zegt een anonieme bron aan het persagentschap Bloomberg. Het is meer dan twintig jaar geleden dat het bedrijf nog eens obligaties heeft uitgegeven. Het geld moet dienen om de aandeelhouders te plezieren: Apple kondigde eerder aan dat het voor 100 miljard dollar kapitaal wil uitkeren via dividenden en de inkoop van eigen aandelen.

Het gonsde vandaag van de geruchten in de Amerikaanse media over deze opmerkelijke operatie. De Amerikaanse krant Wall Street Journal verwacht dat Apple 10 miljard dollar gaat ophalen, de zakenkrant Financial Times spreekt over 15 miljard. Maar volgens een goed geïnformeerde bron aan Bloomberg is het dus nog 2 miljard dollar meer.

Daarmee zou het dus om de grootste obligatie-uitgifte ooit gaan, meer dan die van de Zwitserse farmagroep Roche (16,5 miljard dollar in 2001).

Apple heeft de informatie nog niet bevestigd. Het bedrijf heeft in een document aan beurswaakhond SEC laten weten dat het zes verschillende schijven hanteert, met een verschillende looptijd van drie tot dertig jaar en een verschillende rentevoet.

Bron: Het Laatste Nieuws

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers