Nieuwe obligatielening UCB 3,75% op 7 jaar

UCB, een biofarmaceutische onderneming die wereldwijd actief is, geeft op de primaire markt obligaties uit in euro, met een looptijd van maximaal 7 jaar.
Wat u moet weten?
Recht op de terugbetaling van 100% van het belegde kapitaal (exclusief kosten) op de eindvervaldag, dit is 27 maart 2020. Een vervroegde terugbetaling is evenwel mogelijk in bepaalde gevallen, zoals beschreven in het Basisprospectus dat samen met de Definitieve Voorwaarden gelezen moet worden.
Jaarlijkse coupon van 3,75% (bruto), jaarlijks betaalbaar op 27 maart. Op basis van de uitgifteprijs (101,875%), en voor aftrek van roerende voorheffing en eventuele andere kosten, bedraagt het actuarieel rendement 3,444% (bruto), op voorwaarde dat de obligaties aangehouden blijven tot de oorspronkelijk voorziene eindvervaldag en bij een terugbetaling tegen pari.
Deze obligatielening is bestemd voor beleggers met een neutraal tot dynamisch profiel. Binnen bepaalde grenzen zouden ze evenwel ook mogelijk kunnen zijn voor beleggers met een ander profiel, afhankelijk van de mate van spreiding van hun portefeuille en het risiconiveau dat zij aanvaarden.
Voor elke inschrijving is het aanbevolen aan de beleggers om aandachtig alle risicofactoren door te nemen die aan deze emissie verbonden zijn (zie pagina 32 en volgende van het Basisprospectus). In het bijzonder, maar niet exclusief, wordt hun aandacht gevestigd op het risico op een vervroegde terugbetaling, alsook op de risico?s die specifiek verbonden zijn aan de emittent (op 31 december 2012 bedroeg zijn netto financiële schuld 1,766 miljoen EUR), aan de aard van zijn activiteiten en aan zijn zeer competitieve marktomgeving. Meer in het algemeen loopt de obligatiehouder het risico dat op de vervaldag zijn oorspronkelijke kapitaal niet wordt terugbetaald als de emittent in gebreke blijft (kredietrisico). De obligatiekoers kan schommelen, afhankelijk van verschillende factoren zoals de financiële gezondheid van de emittent, het algemene verloop van de rentetarieven en de volatiliteit van de markten (marktrisico). De secundaire markt kan beperkt en weinig liquide zijn en het is onmogelijk te voorspellen tegen welke koers deze obligaties verhandeld zullen worden (liquiditeitsrisico).
De inschrijvingsperiode loopt van 11 maart (9 uur) tot en met 22 maart 2013 (16 uur). Een vervroegde afsluiting is mogelijk, maar ten vroegste op het einde van de eerste dag van de inschrijving, namelijk op 11 maart 2013 om 16 uur in het kantoor en om 17.30 uur via PC banking. Alle relevante informatie over een eventuele vervroegde afsluiting en herverdeling vindt u in het Prospectus en de Flash Invest.
Intekenen

  • Emittent: UCB NV, naamloze vennootschap naar Belgisch recht.
  • Niet-achtergestelde en niet-gewaarborgde obligaties.
  • Er is geen rating voor de emittent en de obligaties.
  • Nominale waarde: 1.000 EUR.
  • Uitgifteprijs: 101,875%.
  • Uitgifte- en betaaldatum: 27 maart 2013.
  • De coupons zijn onderworpen aan roerende voorheffing.

 

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo