Belgische bedrijven geven massaal obligaties uit

De Belgische ondernemingen geven massaal obligaties uit. De laatste in de rij zijn Eandis, Vandemoortele en Delhaize. Ook DEME en Omega Pharma warmen zich op. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De berichten over obligatie-uitgiftes door Belgische bedrijven volgen elkaar deze week in snel tempo op. Na Eandis is het nu de beurt aan Vandemoortele en Delhaize. De voedingsgroep Vandemoortele wil maximaal 75 miljoen euro ophalen en richt zich met haar operatie tot de kleine belegger.

Delhaize
Ook Bank Degroof en Rabobank staan Vandemoortele bij. Delhaize staat op het punt 400 miljoen euro op te halen met de uitgifte van een obligatie. De distributiegroep wil via de operatie twee lopende obligatieleningen, die over twee jaar aflopen, herfinancieren.

Coucke
Er zitten nog twee andere belangrijke operaties in de pijplijn. De Tijd berichtte al dat DEME, een dochter van Ackermans & Van Haaren en CFE, 100 à 150 miljoen zou willen ophalen bij particulieren. Intussen duikt nog een bekende naam op: Omega Pharma. De groep rond CEO Marc Coucke zou werken aan een operatie van 300 miljoen euro op het niveau van zijn topholding Omega Pharma Invest (ex-Couckinvest).

Bron: De Morgen

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo