Obama pleit voor belastingverlaging voor middenklasse

Barack Obama wil dat er onmiddellijk een verlenging komt van de belastingverlaging voor de middenklasse. Volgens de Amerikaanse president, die dat voorstel zaterdag lanceerde in het Congres, komt dat 98 procent van de gezinnen en 97 procent van de kleine ondernemers ten goede en leidt dat tot een snellere economische groei.

‘Het is iets waarover we allemaal akkoord gaan’, aldus Obama tijdens zijn wekelijks interview met de radiozenders en internet. ‘Het Congres zou die belastingverlaging voor de middenklasse onmiddellijk moeten verlengen. Door die beslissing zullen miljoenen gezinnen en 97 procent van de kleine ondernemers rust krijgen, waardoor er nieuwe jobs gecreëerd worden en de economische groei sneller tot stand komt.’

Rijken moeten meer belastingen betalen

De dinsdag herverkozen Amerikaanse president maakte vrijdag in een toespraak in het Witte Huis nog bekend dat de rijkste Amerikanen ‘wat meer’ belastingen moeten betalen om het begrotingstekort in te dijken.

Het Democratische staatshoofd nodigde de fractieleiders van beide partijen in het Congres uit om volgende week te praten over uitwegen voor de impasse rond het begrotingstekort. Als er geen compromis uit de bus komt, gaan eind dit jaar automatische, harde bezuinigingen van start om het begrotingstekort aan te pakken.

Bron: Het Nieuwsblad

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo