Binnenkort 2 jaar wachten op een elektricien

Wie de afgelopen tijd dringend op zoek moest naar een vakman voor een reparatie, kan het beamen: er zijn serieuze problemen op vlak van beschikbaarheid van elektriciens en hun interventietijd. Uit een enquête van OIVO (Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties) bij 625 Vlaamse gezinnen bleek dat bij dringende gevallen – waar men binnen de drie uur hulp verwacht – de wachttijd zelfs opliep tot gemiddeld twee dagen.

‘Als men voor een kleine doch dringende interventie al te lang moet wachten, dan wordt het helemaal een ramp als het over grotere opdrachten zoals nieuwbouw gaat. We gaan naar een wachttijd van twee jaar’, aldus Hilde De Wandeler, directeur van het opleidingscentrum Vormelek.

Volgens De Wandeler ligt het echter niet aan de arbeidsvreugde. ‘Ongeveer de helft van de bevraagde elektriciens raadt zijn beroep aan kennissen en vrienden aan. Bovendien verdient een goede elektricien vaak meer dan de gemiddelde bediende. Er is echter een algemeen perceptieprobleem ten aanzien van technische beroepen.’
Bron: De Standaard

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo