Nieuwe collectie IKEA laadt uw telefoon of tablet op

ikea1

 Rondslingerende kabels passen niet in een opgeruimd interieur en daar heeft IKEA een  oplossing voor gevonden. De Zweedse meubelketen lanceert binnenkort een collectie  meubels met ingebouwde oplaadhubs die komaf maakt met rommelige snoeren.

 De meubelcollectie, die mee werd ontworpen door David Wahl, is een onderdeel van het  langetermijnproject Home Smart, waarmee IKEA streeft naar nieuwe innoverende oplossingen voor een  beter leven thuis, klinkt het in het persbericht.

 

ikea2 ‘Door onderzoek en huisbezoeken weten we dat mensen een hekel hebben aan rommelige snoeren, die  ook voortdurend zoek raken. Onze nieuwe, innoverende producten met draadloze laadfunctie bieden een  stijlvolle en functionele oplossing. Je legt je mobiele telefoon of tablet gewoon op je bureau, nachttafel of  lamp en ze laden automatisch op’, aldus Fried Michielsen, verantwoordelijk voor de nieuwe collectie bij  IKEA België.

De technologie is gebaseerd op de globale certificeringsstandaard Qi, een onafhankelijke certificering  voor producten voor draadloos opladen, wat ervoor zorgt dat de opladers die geïntegreerd zijn in de  nieuwe producten ook compatibel zijn met de telefoons en tablets van verschillende fabrikanten.

 

ikea3

Voor de meest gangbare modellen op de markt die nog niet compatibel zijn, heeft IKEA hoesjes en cases voorzien die dienen als Qi-ontvanger. De meubels, die weliswaar nog steeds moeten worden ingeplugd, kunnen wel verschillende toestellen tegelijk opladen.

De collectie zal op 15 april officieel worden voorgesteld op het Salone del Mobile in Milaan, de grootste designbeurs ter wereld, en zal vanaf dan ook in de winkels van de meubelketen terug te vinden zijn.

Bron: De Standaard – 25 februari 2015

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo