Kledingketen JBC pakt uit met volledig recycleerbare collectie

JBC heeft als eerste modemerk in ons land het cradle-to-cradle-label ontvangen voor de collectie Revive. Dit zijn sportieve kleren die voor honderd procent gerecycleerd kunnen worden. Klanten worden aangemoedigd om de kleren die niet meer gedragen worden terug naar JBC te brengen, waarna ze worden verwerkt tot nieuwe kledij. Op de persvoorstelling, dinsdag in Houthalen-Helchteren, waren bekende sporters aanwezig die de promocampagne steunen.

Cradle-to-cradle is een principe dat tot dusver vooral in de industrie wordt toegepast. Producten worden op energievriendelijke manier geproduceerd met onderdelen die volledig recycleerbaar zijn. Na hun levenstermijn worden ze ingezameld en, zonder afval achter te laten, herwerkt tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Kledingketen JBC heeft dit principe nu toegepast op een nieuwe kledingcollectie. Het gaat om sportieve kledij die vervaardigd wordt uit recycleerbaar polyester, biokatoen en andere duurzame materialen. Klanten die deze collectie bij JBC aankopen, zullen geïnformeerd worden over het cradle-to-cradle-principe, en worden uitgenodigd om hun kledij in de winkel in te leveren aan het einde van het gebruik.

JBC zal vervolgens deze kledij gebruiken om nieuwe kledingstukken te vervaardigen. Als erkenning om dit mogelijk te maken, ontvingen Bart en Ann Claes van JBC dinsdag als eerste Belgische modebedrijf, een cradle-to-cradle-label.

Bekende sporters als Sven Nys, Kim Clijsters, Hans Van Alphen en Evi Van Ackere staan model voor de promocampagne van Revive, omdat ze achter de duurzame waarden van het concept staan en willen bijdragen aan de bewustmaking bij de jeugd.

Kledingketen JBC pakt uit met volledig recycleerbare collectie.  www.standaard.be, 2014-10-07. Geraadpleegd op 2014-10-09 via www.standaard.be
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo