Belgische welvaart nog steeds ver boven Europees gemiddelde

Het welvaartspeil in België lag in 2013 14 % hoger dan het gemiddelde van alle landen van de Europese Unie. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, de statistische dienst van de EU. Die mat het welvaartsniveau in de Europese landen aan de hand van de individuele consumptie per burger.

De Luxemburgers tekenden de grootste consumptie op: maar liefs 40 % meer dan het Europese gemiddelde. De Bulgaren spendeerden gemiddeld het minst: slechts 49 % van het Europese gemiddelde. België staat op de zesde plaats en moet alleen Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden laten voorgaan.

De landen van de eurozone spenderen per burger gemiddeld iets meer dan hetgeen de burgers van alle landen in de EU gemiddeld spenderen.

Eurostat mat het welvaartsniveau ook aan de hand van het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking. Zo gerekend heeft België de op zeven na grootste economie van de EU: het bbp per hoofd van de bevolking ligt 19 % boven het Europees gemiddelde.

Belgische welvaart nog steeds ver boven Europees gemiddelde.  www.standaard.be, 2014-06-18. Geraadpleegd op 2014-06-18 via www.standaard.be.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo