Alken-Maes investeert in Alken en Opwijk

Bierbrouwer Alken-Maes investeert 8 miljoen euro in zijn brouwerijen in Alken en Opwijk. Met de investering wil de brouwer inspelen op de groeiende vraag naar speciaalbieren.

“De hedendaagse consument zoekt naar producten met een verhaal en een geschiedenis”, klinkt het bij Alken-Maes, dat met merken als Mort-Subite, Affligem en Grimbergen goed vertegenwoordigd is in dat marktsegment. De verkoop van speciaalbieren steeg vorig jaar nog met 5%. Om aan die stijgende vraag te voldoen, ook vanuit het buitenland, investeert Alken-Maes in de twee brouwerijen waar die bieren worden gebrouwen.

In Alken wordt onder meer geïnvesteerd in nieuwe etiketteringsmachines, een uitbreiding van de warme kamers (waarin bieren met hergisting op de fles nog een tijdje rijpen vooraleer ze naar de consument vertrekken) en extra stockageruimte. Die investering levert voorlopig al zes extra jobs op. In Opwijk, waar de expertise rond het hogegistingsbier Affligem geconcentreerd is, wordt het budget ingezet voor  maatregelen ter verbetering van de veiligheid, het milieu en de efficiëntie.

Bron: Het Laatste Nieuws

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo