mens en samenleving logo

6 op 10 ondernemers zou niet meer starten met eigen zaak

Mochten ze de keuze opnieuw moeten maken in het huidige klimaat, zouden zes op de tien Vlaamse ondernemers niet meer starten met een eigen zaak. De grote schuldige? De economische crisis die van geen ophouden weet. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws op basis van een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).
Voor de crisis uitbrak lag hetzelfde cijfer nog lager dan een kwart. Volgens het NSZ spelen naast de economisch slechte tijden ook nog andere zaken een rol, zoals de hoge lasten en het overheidsbeleid dat weinig ondernemersvriendelijk is, wat ervoor zorgt dat de Vlaamse ondernemers ontmoedigd worden.

De enquête, die werd afgenomen bij 753 zelfstandigen, toont aan dat 58% niet meer met een zaak zou beginnen als ze vandaag voor die beslissing zouden staan. Bovendien raadt 68 procent van de ondervraagden anderen af om zelfstandige te worden. Maar er is ook positief nieuws: 75 procent is hoe dan ook van plan om zijn of haar zaak zo lang mogelijk draaiende te houden.

Bron: Het Laatste Nieuws

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers