Leonidas opent eigen cafés

De Belgische pralinemaker Leonidas wil dit jaar drie eigen cafés openen. Het gaat om flagshipstores met een degustatiesalon in België, Frankrijk en Nederland. Behalve chocolade zou er ook drank en gebak worden verkocht.

Leonidas heeft al enkele cafés, maar die zijn opgestart door verschillende zelfstandigen en dragen geen duidelijke Leonidas-stempel. Ze waren de aanzet tot de cafés die Leonidas nu wil opstarten, zegt CEO Robert Torck. “Ze hebben aangetoond dat het concept werkt. De consumenten kennen het merk en hebben geen drempelvrees. Het is alleen nog kwestie van de juiste plaats te vinden.”

Momenteel boekt Leonidas 55 procent van zijn inkomsten in drie maanden: de eindejaarsperiode en de weken voor Pasen. “We zijn dus enorm seizoensgebonden en willen dat veranderen. We hopen dat de inkomsten uit drank en voeding overwegen in de cafés, zodat we een meer stabiele inkomstenstroom hebben”, zegt Torck. Er moet alleen nog een overeenkomst worden gesloten met een koffieproducent, luidt het in de krant De Tijd.

Bron: De Morgen

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo