Biljoen euro uitgegeven met Visa

Ondanks het moeizame economische klimaat hebben houders van een Visa debet betaalkaart in Europa vorig jaar voor het eerst meer dan 1 biljoen euro uitgegeven: een toename met 8,8 procent. Dat meldt Visa Europe woensdag. Van elke 6,75 euro die in Europa uitgegeven wordt, gebeurt 1 euro bij middel van een Visa kaart.
De uitgaven van houders van Visa-betaalkaarten namen in 2012 toe tot 1,3 biljoen euro (of: 1.300 miljard euro). De e-commerce bleek met + 16 procent het snelst groeiende segment van de bedrijfsactiviteiten van Visa Europa. De online uitgaven met Visa betaalkaarten in Europa braken voor het eerst door de grens van de 200 miljard euro. Ze zijn goed voor meer dan een vijfde van de verwerkte transacties door Visa Europa.

In België steeg het aantal transacties met Visa betaalkaarten bij de verkooppunten vorig jaar met 7,23 procent, tot 83,1 miljoen. Die waren goed voor een waarde van 7,2 miljard euro. De gemiddelde waarde van de transacties daalde wel met bijna 2 procent, tot 87,30 euro. Het gemiddeld aantal transacties per kaart steeg met 6 procent naar 32.

Visa Europa boekte vorig jaar een omzet van 1,11 miljard euro. De winst voor belasting kwam uit op 260 miljoen euro.

Bron: De Standaard

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo