Photo Hall legt boeken neer, 230 jobs op de tocht

Economie Photo Hall Multimedia NV, een dochtervennootschap van Spector Photo Group uit Wetteren, heeft de boeken neergelegd. Dat meldt Spector. Als de Brusselse rechtbank van koophandel het faillissement eerstdaags bevestigt, verliezen ongeveer 230 mensen hun baan.
Woensdag besliste de rechtbank van koophandel in Brussel om de gerechtelijke reorganisatie van Photo Hall af te sluiten, waardoor de bescherming tegen schuldeisers (procedure Wet Continuïteit Onderneming) ook afloopt.

“Gezien de vennootschap niet over de nodige middelen noch kredieten beschikt om haar betalingsverplichtingen die opeisbaar zijn geworden, te betalen, werd overgegaan tot aangifte van het faillissement”, aldus Stef De corte, CEO van Spector Photo Group NV, donderdagavond in een mededeling. De Brusselse rechtbank van koophandel zal zich de komende dagen uitspreken over de faillisementsaanvraag.

Door de faillietverklaring haalt Spector Photo Group de activa en verplichtingen uit haar balans. Omdat er geen financiële verplichtingen zijn van Spector Photo Group NV tegenover schuldeisers van haar dochtervennootschap Photo Hall, zal er volgens De corte geen negatieve financiële impact zijn op de groep.

Door de faillietverklaring gaan ongeveer 230 jobs verloren uit ongeveer veertig winkels die niet zijn overgenomen. Op 28 november keurde de rechtbank van koophandel de overname goed van een dertigtal winkels aan vijf kopers, waardoor 66 jobs gered werden.

Telecomondernemer Max Heilbron nam 16 winkels en 43 personeelsleden over, het merk en de resterende voorraden. Novo Holding nam onroerend goed in Vorst en 11 winkels over, Maes nv drie winkels en Derco Systems één winkel. De overname van één zaak, door Computer Checkpoint, gaat uiteindelijk niet door. De overdracht van rechten en plichten gebeurde dinsdag. De Luxemburgse vestigingen werden eerder al overgedragen aan Krëfel.

Bron: Gazet van Antwerpen

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo