In 2060 ziet de wereld er totaal anders uit dan nu.

Bekijk hier het filmfragment.

China en India worden in 2060 de grootste economieën en het inkomen per hoofd in China is dan hoger dan in de VS. Dat voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) in een rapport.Verwacht wordt dat het inkomen per hoofd van de bevolking in niet-Oesolanden ruwweg met 3% per jaar zal groeien, tegen maar 1,7% in de Oesolanden. Hierdoor zal het inkomen per hoofd in de armste landen verviervoudigen, terwijl het in de rijkste landen slechts zal verdubbelen.

China en India zullen dus blijven doorgroeien. Het inkomen per capita zal in China en India tussen 2011 en 2060 verzevenvoudigen. De gemiddelde Chinees al dan rijker zijn dan de gemiddelde inwoner van de VS. In India zal het gemiddelde inkomen nog op de helft van dat in de VS liggen.

In 2060 zal de Chinese economie groter zijn dan die van de VS en het eurogebied samen. China zal dan goed zijn voor 28% van het wereldwijde BBP . Ter vergelijking: de VS maken nu 23% van het wereldwijde BBP uit. India zal in 2060 goed zijn voor 18% van het BBP in de wereld, de VS 17% en het eurogebied 14%.

 

Bron: www.rtl.nl – Oeso

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo