OVAM SIS TOOLKIT

Na het succes van de Ecolizer en de Ecolizer 2.0 smeekte het bedrijfsleven om een meer omvattend ontwerpinstrument om duurzaamheidsprincipes beter te integreren in innovatie- en designprocessen. De OVAM SIS Toolkit is het antwoord. ‘SIS’ staat voor ‘Sustainable Innovation System’.

De OVAM SIS Toolkit beschouwt duurzaamheid in brede zin dankzij een eenvoudig, overzichtelijk en werkbaar model. Het is een creatief hulpmiddel voor wie op zoek is naar duurzame oplossingen, in alle aspecten van het ontwerp en de bedrijfsvoering. Het gaat verder dan een strikt ecologische dimensie en overstijgt het zuivere design-technische aspect.

De OVAM SIS Toolkit heeft een plaats in elk innovatie- of designproces, ongeacht of het nu gaat over de ontwikkeling van producten, diensten, product-dienstconcepten (PDC’s), omgevingsontwerp of architectuur … De beoogde doelgroep is dus divers: innovatie- & designmanagers, designconsultants, productontwikkelaars, service designers, (interieur)architecten, stadsplanners…

De OVAM is op dit moment bezig met een pilootproject: vijf Belgische bedrijven krijgen professionele begeleiding in hun OVAM SIS Toolkit-traject. Beneens, Janssen Pharmaceutica, Ontex, Tupperware en WinWatt zijn de uitdaging aangegaan.

Je vindt meer informatie op de website.

Bron: www.ecodesignlink.be

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo