Hotelkamerprijzen in Londen opnieuw gedaald

Voor het eerst in de periode rond de Olympische Spelen zijn de hotelkamerprijzen in Londen gedaald tot onder het niveau van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van boekingssite hotels.com. De tarieven voor een hotelverblijf in Londen tijdens de Olympische Spelen vertoonden begin 2012 een stijging van 110 % ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De afgelopen maanden daalden de hotelprijzen echter gestaag.

Een week voor de start van de Spelen lagen de tarieven met een gemiddelde kamerprijs van € 157,00 per nacht nog altijd 11 % hoger dan een jaar geleden. Inmiddels is de hotelkamerprijs verder gedaald, tot 2 % onder het niveau van vorig jaar. Tijdens de eerste week van augustus bedroeg de gemiddelde hotelkamerprijs in Londen € 139,00 per overnachting.

Oorzaken
Er zijn twee belangrijke oorzaken die er voor zorgen dat de hotelprijzen blijven dalen, terwijl de Spelen hun laatste week zijn ingegaan. Ten eerste is het aanbod van hotelkamers in Londen toegenomen. Het organisatiecomité van de Olympische Spelen (LOCOG) heeft een groot aantal kamers vrijgegeven, die aanvankelijk gereserveerd waren voor pers, internationale sportbonden, het Internationaal Olympisch Comité, sponsoren en werknemers. Ook nam het kameraanbod toe doordat een aantal nieuwe hotels in de afgelopen maanden hun deuren opende.
Onlangs hebben veel hotels in Londen hun restricties met betrekking tot de minimale verblijfsduur opgeheven. Daardoor kon het kameraanbod voor een tweedaags verblijf in Londen verder toenemen. Ook deze ontwikkeling draagt bij aan de hotelprijsdaling.

‘Hoteliers realiseerden zich de afgelopen weken dat zij tijdens de Spelen niet zijn volgeboekt, waarop we de prijzen zagen dalen. De gemiddelde kamerprijs ligt nu voor het eerst lager dan in 2011. Dat is goed nieuws voor iedereen die een lastminute bezoek wil brengen aan de Spelen, of de olympische sfeer in Londen wil komen proeven nu de ontknoping nadert.’ aldus Alison Couper van hotels.com

Bron: Infotravel.be

  1. Verklaar waarom de prijzen met 110 % gestegen begin 2012.
  2. Waarom is de prijs de eerste week van augustus gedaald?
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo