mens en samenleving logo

Twee obligaties Omega Pharma

Geneesmiddelendistributeur Omega Pharma schrijft twee nieuwe bedrijfsobligaties uit. De groep wil er 100 miljoen euro vers kapitaal mee ophalen. De plaatsing gebeurt in twee schijven van respectievelijk 25 en 75 miljoen euro.

Omega Pharma nam enkele weken geleden een portefeuille voorschriftvrije geneesmiddelen over van het Britse GSK. Daar moet 470 miljoen euro voor op tafel gelegd worden. Omega Pharma doet nu opnieuw een beroep op de spaarder.

Een eerste obligatie krijgt een bruto rentevoet mee van 4,50% en loopt over vijf jaar. Daardoor krijgt de investeerder, na afhouding van de roerende voorheffing van 25% een netto-opbrengst gegarandeerd van 3,14%.

De tweede schijf van de obligatielening loopt tot 2019 en heeft een bruto rentevoet mee van 5%. Daardoor krijgt de investeerder 3,64% netto. Ingetekend kan worden van morgen 26 april tot 16 mei e.k. Bij veel belangstelling kan de emissie echter vervroegd afgesloten worden.

Dat Marc Coucke en zijn partner, de holding Waterland opnieuw een beroep moeten doen op de spaarders heeft alles te maken met het feit dat beiden de aandelen Omega Pharma onlangs van de beurs haalden. Volgens Coucke en Waterland was het niet langer verantwoord om de financiering van de geneesmiddelendistributeur nog enkel via de beurs te laten gebeuren. Coucke kon zich van zijn kant evenwel mateloos storen aan de kritische opstelling van de beursgangers.

 Bron: Vandaag.be

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers