mens en samenleving logo

Londense hotels verdubbelen prijs tijdens Olympische Spelen

Bezoekers aan de Britse hoofdstad Londen moeten er rekening mee houden dat de hotelprijzen zijn verdubbeld tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een enquête van de website Hotels.com.
De prijs van Londense hotelkamers waren volgens het rapport 102 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Gemiddeld zou een hotelkamer in Londen deze zomer 213 pond per nacht kosten.
Oorzaak van de opmerkelijke prijsverhoging zijn de Olympische Spelen die deze zomer in de Britse hoofdstad worden georganiseerd waardoor de vraag naar hotelkamers fors toeneemt.

European Tour Operators Association klaagden eerder al dat vele vakantiegangers door de hoge verblijfskosten deze zomer Groot-Brittannië willen mijden en andere Europese steden zullen bezoeken. De organisatie vreest dat er meer Londense hotelkamers worden aangeboden dan er gevraagd worden.

In Peking vier jaar geleden lagen de hoteltarieven tijdens de Olympische Spelen tien keer hoger dan normaal. Het aantal bezoekers aan de Chinese hoofdstad viel in dat jaar met 30 procent terug.

Vrij naar Express.be

  1. Stel de markt voor Londense hotelkamer in 2011 voor.
  2. Welke curve wijzigt in 2012, het jaar van de Olympische spelen? Motiveer.
  3. Teken de gewijzigde curve op de grafiek en toon aan wat het gevolg hiervan is voor de prijs van Londense hotelkamers.
  4. Vreest de European Tour Operators Association een aanbod- of een vraagoverschot? Leg uit.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers