mens en samenleving logo

Belgacom jaagt op analoge Telenetklanten

De strijd om de laatste analoge kijkers in ons land is losgebarsten. Nu Telenet heeft aangekondigd om in heel Vlaanderen zenders te schrappen uit het analoge aanbod, probeert ook concurrent Belgacom kabelklanten te overhalen. Belgacom haalde tijdens een persconferentie over zijn jaarcijfers uit naar de beslissing van Telenet en werpt meteen een lijn in de vijver van de honderdduizenden niet-digitale televisiekijkers.

‘Het zijn geen kleine kanalen die van de kabel verdwijnen’, zegt Philip Neyt, hoofd Corporate Communication bij Belgacom. Onder meer de Britse BBC-zenders verdwijnen van de analoge kabel. ‘Duco (Sickinghe, de topman van Telenet, nvdr.) zit in de cockpit, hij heeft de stuurknuppel in handen.’

Telenet gaf donderdag al te kennen dat het een campagne zal lanceren om kijkers te doen overstappen op digitale televisie, onder meer via een proefperiode van 4 maanden. Belgacom kondigde gisteren dezelfde actie aan, waarbij de kijker bovendien ‘dezelfde kanalen voor minder geld zal krijgen’.

De strijd kadert in een discussie over het kabelmonopolie van Telenet. Belgacom wil dat dat wordt opengebroken, zodat het zelf ook een pakket kan aanbieden met analoge televisie erbij. Ook Belgacom moet zijn platform voor digitale televisie overigens binnenkort openstellen voor concurrenten.

Bron: Het Nieuwsblad

  1. Welke soort markt is de markt van digitale tv in Vlaanderen? Motiveer.
  2. Welk soort markt is de markt van analoge tv in Vlaanderen? Motiveer.
  3. Hoe gebeurt de prijsvorming op de markt van digitale tv? Stel grafisch voor.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers