mens en samenleving logo

1 op 5 Belgen koopt op krediet

We hebben het alsmaar moeilijker om rond te komen. En daardoor nemen we steeds meer onze toevlucht tot peperdure kredieten. Dat blijkt uit een rondvraag van kredietverlener Buy Way.

1 op de 5 Belgen vindt het noodzakelijk om alledaagse dingen aan te kopen via kredieten. Zelfs onze energiefacturen worden steeds vaker zo betaald, net als onze elektro-apparaten en dagelijkse boodschappen. Een gevaarlijke situatie vinden experts. Al moeten de cijfers wel genuanceerd worden. ‘In vergelijking met de rest van Europa zijn Belgen heel voorzichtig op gebied van krediet. Vooral bij de vervanging van toestellen zijn die vaak nuttig. De diepvriezer of wasmachine is plots stuk en men heeft niet onmiddellijk het geld om een nieuwe te kopen, dan kiest men graag voor een consumentenkrediet, soms zelfs met 0 procent interest’, vertelt Alain De Deken, marketing manager in een krant van Corelio.

Het probleem stelt zich echter bij mensen die de kredietkaart gebruiken om dagelijkse behoeften te betalen. ‘Die mensen halen geld af van hun kredietkaart om hun gewone dagdagelijkse behoeften, zoals voeding of de gas- of elektriciteitsrekening, te betalen.’

Bron: www.vandaag.be

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers