Kernwoord 'pesten'

Sarah Mouhamou, Brahim Attaeb, Karolien Debecker, Lotte De Clerck en Francisco Schuster boegbeelden van STIP IT

Vandaag werd een gloednieuwe editie van STIP IT gelanceerd. Daarvoor werkt Ketnet voor de tweede keer samen met MNM en Radio2. Want niet alleen kinderen en jongeren maar ook volwassenen kunnen het slachtoffer worden van pestgedrag. En pesten aanpakken, dat doe je niet alleen. De nieuwe boegbeelden van de STIP IT-actie werden zojuist bekendgemaakt bij Kingsize Live op Ketnet.

Vlaams minister van Jeugd Dalle (CD&V) lanceert nieuw onlineplatform met initiatieven tegen (cyber)pesten

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) lanceert een nieuw onlineplatform met initiatieven tegen (cyber)pesten. Op www.allesoverpesten.be zullen initiatieven en tips gebundeld worden om leerkrachten, jeugdwerkers, ouders en andere mensen die omgaan met kinderen en jongeren beter te wapenen in de strijd tegen pesten.

In het hoofd van de pestkop: waarom kinderen elkaar pesten en wat we daaraan kunnen doen

Nog tot vrijdag is het de Vlaamse Week tegen Pesten 2021, een jaarlijkse campagne om het probleem van pesten onder de aandacht te brengen. Dat is nodig want ongeveer 1 op de 6 Vlaamse jongeren wordt gepest. Het is dan ook een hardnekkig probleem, met diepe evolutionaire wortels. Het heeft te maken met macht, maar ook met omgevingsfactoren en zelfs met genetische factoren. Pestexpert Gie Deboutte en kinder- en jongerenpsychologe Telidja Klaï leggen uit waarom kinderen elkaar pesten én wat we daaraan kunnen doen.

Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo