‘Grote onderscheiding’ voor gros schoolkeukens

Ouders moeten zich weinig zorgen maken over de kwaliteit van de schoolkeukens. Vier op de vijf halen namelijk ‘grote onderscheiding’, zo blijkt uit controles van het federaal voedselagentschap FAVV.

In 2018 zijn de controleurs van het FAVV langs geweest bij 1.338 scholen om na te gaan of de keuken voldoet aan de wettelijke vereisten en of de regels in verband met risicobeheer, de hygiëne en traceerbaarheid worden gerespecteerd.

Zo gaat het FAVV onder meer na of het voedsel op de juiste temperatuur wordt bewaard, of de consumptiedatum van de levensmiddelen niet wordt overschreden en of de keuken en de toestellen voldoende net zijn. Vier scholen op de vijf behaalden een zeer goed resultaat, zo blijkt. Voor de andere scholen heeft het FAVV gevraagd om de nodige aanpassingen te doen, voornamelijk wat de informatie over de allergenen betreft.

“Een incident kan steeds gebeuren”, zegt het voedselagentschap. “Wanneer er zich een voordoet, zoals een voedselvergiftiging, is het belangrijk dat de scholen snel en adequaat reageren en meewerken met het FAVV om de bron van de besmetting te identificeren en eruit te leren.”

‘Grote onderscheiding’ voor gros schoolkeukens. De Morgen, 17 september 2019, 11.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo