Bakker staat voortaan op lijst knelpuntberoepen

Op de nieuwe Vlaamse lijst voor knelpuntberoepen staan vier nieuwkomers, waaronder bakker-patissier. Dat heeft Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt. Behalve bakker staan ook rigger-monteerder, monteur van elektronische producten en ­insteller-bediener van CNC-werktuigmachines nu op de lijst.

De dynamische knelpunt­beroepenlijst bevat 22 beroepen waarvoor werkgevers ­iemand van buiten de Europese Unie mogen aanwerven. De lijst is telkens twee jaar geldig en de eerste werd opgesteld in 2019. Omdat het om economische migratie gaat, is deze lijst strenger dan die van de VDAB, die in januari werd voorgesteld.

De lijst met knelpuntberoepen vind je hier

Bakker staat voortaan op lijst knelpuntberoepen. De Standaard, 10 mei 2021, 11.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo