Lynk opent eerste Belgische autoclub

Het Chinese automerk Lynk, een zusterbedrijf van Volvo, opent zaterdag in Antwerpen zijn eerste Belgische ‘club’. Tot nog toe was Lynk alleen in Amsterdam ­(Nederland) en Göteborg (Zweden) te vinden.

Het clubhuis van Lynk ligt vlak bij het Antwerpse Modemuseum en is geen klassieke showroom vol auto’s, maar een ‘ontmoetingsplek’ waar events plaatsvinden voor de clubleden. Kandidaat-klanten kunnen er het enige Lynk-model ontdekken dat momenteel op de markt is, de hybride SUV 01.

Uniek aan Lynk is dat de 01 niet alleen te koop is, maar dat het automerk ook werkt met (maand)abonnementen, naar analogie met streamingdiensten als Netflix of Spotify. Wie een tijdje met de Lynk 01 wil rondrijden, moet lid worden van de Lynk-club. Dat is niet goedkoop, met een bedrag van 500 euro per maand (weliswaar ­inclusief diensten zoals onderhoud en ­pechverhelping). Om de kosten te ­drukken, kunnen de Lynk-gebruikers hun wagen doorverhuren en zo zelf inkomsten ­genereren. Dat auto­delen is niet verplicht.

Clubleden zullen ‘in de toekomst’ in enkele dagen tijd een ­auto geleverd krijgen, maar het ­automerk waarschuwt dat die ­korte levertijden op dit moment niet haalbaar zijn door het wereldwijde chip­tekort in de auto-industrie. Lynk zegt in België al 1.000 leden te tellen.

Lynk opent eerste Belgische autoclub. De Standaard, 12 augustus 2021, 26.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo