Kernwoord 'zwartgeld'

We staan in top vijf voor zwart geld

De Belg en zijn zwart geld. In de eerste helft van dit jaar werd er al 190 miljoen euro aangemeld voor regularisatie. Dat benadert in een half jaar tijd de 237 miljoen die in héél 2020 werd aangegeven. En toch blijft de hoeveelheid zwart geld in ons land enorm. De zogenaamde ‘schaduweconomie’ is hier goed voor een omzet van zo’n 55 miljard euro. Daarmee staat ons land in de top vijf van West-Europese landen.

Twee vliegen in één klap

Geen handen geven, niet kussen, zakdoekje weggooien, niezen in je elleboog. We hebben de adviezen uitentreuren kunnen vernemen. Maar veel minder aandacht is er tot nu toe gegaan naar het monetaire aspect van de coronapreventie. Bankbiljetten gaan van hand tot hand – dus cash betalen verschilt als ziekte-overbrengende gewoonte niet zo heel veel van elkaar de hand schudden.

De Belg blijft fan van cash

De Nationale Bank introduceerde gisteren de nieuwe biljetten van 100 en 200 euro. Cash blijft populair, meer dan de helft van alle betalingen gebeurt nog altijd contant. Ze zijn kleiner, veiliger en duurzamer. Gisteren stelde de Nationale Bank de nieuwe biljetten van 100 en 200 euro voor. Die worden de komende twee jaar in circulatie […]

Copyright © 2022 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo